Botka Erikával beszélgettünk…

Avagy hogyan emlékszik vissza az idén 25 éves, jubileumi Adóegyetemre

Az 1990-es évek közepe óta rendszeres előadója Botka Erika az Adóegyetem rendezvénysorozatnak. Az idei évi előadásával és az Adóegyetemes tapasztalataival kapcsolatban kérdeztük a magyar számvitel guruját.

5percAdó: Előadói szemmel hogyan látod a szakmát a pulpitusról? Változott az Adóegyetemen a résztvevők összetétele az évek alatt?

Botka Erika: A szakma felkészültsége szerintem ugyanolyan vegyes, mint 20 évvel ezelőtt volt. Vannak nagyon jól felkészült kollégák, akik többek között azért is vesznek részt a konferenciákon, hogy a legfrissebb változásokat is be tudják gyűjteni és a következő évre fel tudjanak készülni. Jellemzően az Adóegyetemes résztvevők ilyenek. Ugyanakkor megjelenik a különféle előadásokon a másik véglet is, aki csak a kreditpontokat gyűjti, ezért mondom, hogy a felkészültségben nagy a differenciáltság.

5percAdó: Változott az elmúlt években az Adóegyetem?

Botka Erika: Az Adóegyetem mindig is az „elegánsabb” konferenciák közé tartozott, kicsit ünnepélyesebb a hangulat, mint más rendezvényeken. A résztvevők többsége is évről-évre visszatérő kolléga, sok az ismerős arc az előadótermekben. Talán a közlekedés javult egy kicsit, és nemcsak az úthálózatra, hanem az időjárásra is gondolok. Remélem idén sem fog esni a hó és időben eljutunk minden helyszínre, hogy átbeszéljük a számvitel változásait.

5percAdó: Kinek ajánlaná az Adóegyetemet és miért?

Botka Erika: Az összes adózási szakembernek, számvitelinek, könyvvizsgálónak, mert teljes körűen felöleli a témaköröket az Adóegyetem. A változásokra fel kell készülni, e nélkül nem szabad elindítani a következő évet.


https://www.youtube.com/watch?v=v9DG0OGAYWM&feature=youtu.be

* * *

Értesülj első kézből a 2017. évi jogszabályváltozásokból, és tedd fel kérdéseid az előadóknak! Biztosítsd be helyed még ma! >> Adóegyetem 2017

A konferenciasorozat 11 helyszínének teljes körű, adótanácsadók által szerkesztett szakmai anyaga, kérdés-válaszai és egy kiválasztott helyszínen történő részvétel – ezt csak az Adóegyetem biztosítja Neked!

Az Adóegyetem 2017 helyszínei és időpontjai:

Hozzászólások

Jelenleg nincs hozzászólás, légy te az első!

Értékelés, hozzászólás
Az értékeléshez és hozzászóláshoz kérjük jelentkezz be!