Vezető tisztségviselő jogviszonya – 3. rész

Veszélyhelyzet idején még fontosabb az optimalizálás

vezető

Vezető tisztségviselő jogviszonya: A veszélyhelyzettel járó körülmények jelenleg sok vállalkozást ellehetetlenítenek. A könyvelőknek több a dolguk, mint valaha, ugyanakkor tartanak attól, hogy a bevételük kevesebb lesz, mint eddig. Felmerülhet a kérdés, hogy mi lesz akkor, ha az ügyfelek nem akarják, vagy nem tudják majd fizetni a könyvelési díjat!? A kérdés teljesen jogos és helytálló.

Legyen szó munkáltatóról, vállalkozóról vagy munkavállalóról, túl hirtelen és túl nagy a változás ahhoz, hogy fel tudjuk venni a tempót. Még kisebb pánik érezhető a piacon, minden oldalról. Ez egyrészt érthető, másrészt a jelenlegi helyzet minden eddiginél jobban megköveteli a megfontolt döntések meghozatalát.

A könyvelők, adótanácsadók felelőssége óriási, sok múlik azon, mit tanácsolnak az ügyfeleknek, hiszen a megfelelő javaslat akár a vállalkozás túlélését is jelentheti. Ameddig a vállalkozás működik, addig a könyvelőnek is mindig lesz munkája. Sőt, ha a vállalkozó a könyvelőjétől kapja a nehézségek áthidalásához szükséges információkat, később talán meg sem fordul a fejében, hogy másik szakemberre cserélje őt, vagy netán ne fizesse ki a könyvelési díjat. Az ideális útmutatás tehát hozzájárulhat ahhoz, hogy a könyvelő anyagilag biztonságban érezhesse magát.

A gazdasági társaság (bt., kft., stb.) nem szünetelhet, azonban lehetőség lehet csökkenteni az ügyvezető és/vagy tulajdonos közterheit. Ha valaki teljesen naprakész szeretne lenni a jogviszonyok helyes elbírálásával kapcsolatban, akkor több törvénykönyvet felölelő, száraz jogszabályt kell gondosan áttanulmányoznia. Habár a kérdéskör bonyolultnak tűnik, megfelelő segítséggel a több irányból induló szálak összeérnek, és kerek egésszé válik a kép. Ezt követően már biztonsággal átlátható ez a terület, és magabiztosan tudjuk a legoptimálisabb jogviszonyt ajánlani a meglévő vállalkozóknak, ha az aktuális élethelyzetük változtatást kíván.

* * *

A témával foglalkozó, idén megjelent könyv az alapoktól felépítve, a 2020. július 1-ei változásokkal egybefoglalva, gyakorlatias szempontból, a lehetőségekhez képest hétköznapi nyelvezettel mutatja be a helyes jogviszonyba sorolás módját, és az optimalizálás menetét. Megismerhetünk azon élethelyzetek közül néhányat, amelyek változása esetén az ügyvezető, tag jogviszonya módosítást igényelhet. A kiadvány megvásárolható az 5percAdó webáruházában >> Jogviszony stratégia

A 2020. április 22-én tartandó a PENTA UNIÓ Zrt. által szervezett élő konferencián pedig meghallgathatjátok a témával kapcsolatos legfontosabb tudnivalókat >>  Ügyvezetői és tagsági jogviszony elbírálása a gyakorlatban – tb szabályok a koronavírus alatt ÉLŐ KÖZVETÍTÉS

Hozzászólások

Jelenleg nincs hozzászólás, légy te az első!

Értékelés, hozzászólás
Az értékeléshez és hozzászóláshoz kérjük jelentkezz be!