Hétindító – 9. hét

Hamarosan elérhetőek az Szja-tervezetek

Szép kellemes hétfő reggelt kívánok mindenkinek, így a habos kávé mellé! Viszonylag nyugalmas – már ha lehet ilyet mondani ebben az időszakban könyvelőnek – hét előtt állunk, ám természetesen az élet most sem áll meg!

A holnapi naptól elérhetőek az Szja-tervezetek a NAV honlapján, így akinél VISSZADO probléma volt, már tudja ellenőrizni a bevallását.

Gőzerővel a zárási időszak kellős közepén, akinek van ideje már előkészítheti az alábbiakat: március  14 napján lesznek határidősek a járulékbevallások, az alábbiak szerint:

  •                 2×08-as bevallás (0-ás adattartalommal is)
  •                 2×58-as bevallás

És természetesen nem feledkezhetünk meg arról sem, hogy  az ebből eredő járulékok átutalásának a határideje is ugyanez a nap!

Március 16-ra lesznek esedékesek a helyi adók előlegei, e célból ahol rendelkezésre áll, lekérhetjük és egyeztethetjük a folyószámlákat, illetve itt az ideje az érkező folyószámlákra és fizetési meghagyásokra az ügyfelek figyelmét is felhívni.

A kamarai díj befizetési határideje általános esetben március 31-e, így az erről szóló fizetési értesítőt már elküldhetjük ügyfeleinknek! Kamarákkal kapcsolatosan legyünk figyelemmel arra, hogy nem feltétlen minden ügyfél a Kereskedelmi és Iparkamara tagja, hanem  pl. az agrár kamara tagjainak sorába sorolódtak át a korábbi években!

És mindeközben szép lassan dübörög a zárás, és mivel már március havát kezdjük, ez egyre intenzívebb lesz. Én márciusban igyekszem az összes kisebb zárással készen lenni, annak érdekében, hogy mindenki beszámolója időben letétbe helyeződjék!  A civileknél e tekintetben maradt a régi bejáratott mód a szokásos- az idén PK741 és 742-es nyomtatvánnyal.

Mindenkinek haladós bevallás benyújtást, működő elektronikus csatornákat és kitartást kívánok ezen a szép hétfői napon, és a hét hátralévő részében is!

Hozzászólások

Jelenleg nincs hozzászólás, légy te az első!

Értékelés, hozzászólás
Az értékeléshez és hozzászóláshoz kérjük jelentkezz be!
Kérjük válassza ki egyéni adatvédelmi hozzájárulását! A weboldal használatával elfogadja az adatkezelési szabályzatunkat: Adatvédelmi szabályzat.
Elengedhetetlen Statisztika Marketing ELFOGADOM