Hétindító – 31. hét

Július végét taposva...

Jó reggelt mindenkinek! Ma, amikor ezeket a sorokat olvassátok, már a július végét tapossuk, akinek iskoláskorú gyerekei vannak lassan már erre is elkezdheti a felkészülést. Lassan véget ér a nyár, és kezdődik az iskola, használjátok ki még ezt a pár viszonylag nyugalmas napot.

Könyvelőként ez a hét egy átlagos hétnek mondható, viszonylag határidő szegényen, csak némi NÉBIH tagdíjfizetési határidő felhő kavarog még a fejünk felett, de remélem, már ezen a fronton is túl van mindenki.

Lassan felkészülhetünk a bérszámfejtésre, – tapasztalatom szerint – a nyáron nagyon nehéz akár a jelenléti adatokat is időben beszerezni, úgy ezt most idejekorán célszerű elkezdeni.  Aztán jön az augusztus 20. is szép lassan, a havi áfa bevallásokkal együtt, bár itt az ünnep miatt határidőcsúszás lesz, időben be kell kérni az iratanyagot az ügyfelektől.

A hét ettől eltekintve viszonylagos nyugalomban telik, így aki éppen nem nyaral vagy pihen, az már felkészülhet a szeptemberi hajrára!

Szeptember 15-ig ellenőrizzük az iparűzési adó előlegeket, vagyis vizsgáljuk meg, hogy a májusi bevallások felkerültek-e az adófolyószámlára. A kivonatok is lassan érkeznek már! Fontos, hogy a személygépkocsik után fizetendő teljesítményadó is határidőben befizetésre kerüljön, ellenkező esetben annak időarányos összegével nem lehet a cégautóadó összegét csökkenteni!

Mindenkinek kellemes nyáresti sétákat kívánok! Hamarosan élőben is találkozunk ősz elején némelyetekkel, a civil klub klubdélutánjának keretein belül, ahol most a civilek megszűnése lesz terítéken!

Hozzászólások

Jelenleg nincs hozzászólás, légy te az első!

Értékelés, hozzászólás
Az értékeléshez és hozzászóláshoz kérjük jelentkezz be!
Kérjük válassza ki egyéni adatvédelmi hozzájárulását! A weboldal használatával elfogadja az adatkezelési szabályzatunkat: Adatvédelmi szabályzat.
Elengedhetetlen Statisztika Marketing ELFOGADOM