Hétindító – 31. hét

Teendők július utolsó hetében

Jó reggelt mindenkinek! Ma, amikor ezeket a sorokat olvassátok, már a július végét tapossuk, így, akinek iskoláskorú gyerekei vannak lassan már erre is elkezdheti a felkészülést. (Reméljük normál iskolai oktatás lesz!) Használjátok ki még ezt a pár viszonylag nyugalmas napot. Könyvelőként ez a hét egy átlagos határidő szegény hétnek mondható, csak némi NEBIH tagdíjfizetési határidő felhő kavarog a fejünk felett, de remélem, már ezen a fronton is túl van mindenki.  De sajnos az idei helyzetre tekintettel folyamatosan még a zárlati munkálatokat is végeznünk kell! Remélem, mire e sorokat olvassátok, ti már túl vagytok annak is a nehezén, igyekezzetek egy kis időt a rekreálódásra is szánni!

Akinek egyéb teendője nincs, és már az évzárásokat is maga mögött hagyta, lassan felkészülhet a bérszámfejtésre. Tapasztalatom szerint a nyáron nagyon nehéz akár a jelenléti adatokat is időben beszerezni, úgy ezt most idejekorán célszerű elkezdeni.  Aztán jön az augusztus huszadika is szép lassan, a havi áfa bevallásokkal együtt, bár itt az ünnep miatt határidőcsúszás lesz, időben be kell kérni az iratanyagot az ügyfelektől.

A hét ettől eltekintve viszonylagos nyugalomban telik, így aki éppen nem nyaral vagy pihen, az már felkészülhet a szeptemberi hajrára, melyet az idén tovább árnyal, hogy a beszámolók letétbehelyezési határideje a kapcsolódó bevallásokkal együtt szeptember 30.!

Mindenkinek kellemes nyáresti sétákat kívánok! Hamarosan élőben is találkozunk ősz elején némelyetekkel, a Civil klub klubdélutánjának keretein belül, később pedig a civil konferenciákon!

 

Hozzászólások

Jelenleg nincs hozzászólás, légy te az első!

Értékelés, hozzászólás
Az értékeléshez és hozzászóláshoz kérjük jelentkezz be!