SZÉP kártya támogatás – Kopányiné Mészáros Edda

Idén augusztus 1-től 200 ezer Ft többlet SZÉP kártya juttatás biztosítható béren kívüli juttatásként

kartya

A Széchenyi Pihenő Kártya felhasználásának veszélyhelyzetben történő eltérő alkalmazásáról szóló 237/2023. (VI. 19.) Korm. rendelet (a továbbiakban: Rendelet) 2023. augusztus 1. és december 31. között alkalmazható kedvező szabályokat tartalmaz a SZÉP kártya juttatásával és felhasználásával kapcsolatban.

A munkáltatók egyszeri alkalommal, legfeljebb 200 ezer forint támogatást adhatnak a munkavállalóknak a rekreációs keret felett béren kívüli juttatásként. A 200 ezer forintot az említett időszakban, akár több részletben is ki lehet fizetni (például augusztusban és decemberben 100-100 ezer forintot). Az „egyszeri alkalom” alatt azt kell érteni, hogy a szabály csak 2023-ban alkalmazható, a további években nem.

Amennyiben a munkáltató a Rendelet szerint ad támogatást, akkor az nem befolyásolja a rekreációs keret. 

Például, ha a munkavállalónak több munkáltatója van, akkor nincs akadálya, hogy az adott időszakban mindegyik adjon béren kívüli juttatás jogcímén 200 – 200 ezer forint összegben SZÉP kártya támogatást.

Amennyiben a munkavállaló kapott a Rendelet szerint SZÉP kártya támogatást és ezt követően december 31-ig a munkaviszonya megszűnik, akkor a 200 ezer forint összeget – eltérően a rekreációs keret meghatározásától – a munkaviszonyban töltött napokra tekintettel nem kell arányosítani. 

Például, ha a munkavállaló augusztus 21-től nyugdíjba megy, akkor a munkáltató minden további nélkül adhat részére augusztus 16-án 200 ezer forint összegben SZÉP kártya támogatást.

A másik kedvező szabály, hogy 2023. augusztus 1. és december 31. között a SZÉP kártyán levő teljes összeg hideg élelmiszer vásárlására is felhasználható.

***

A PENTA UNIÓ Zrt. 2023-ban is egész évben szervez továbbképzéseket, áprilistól egészen decemberig. Válasszon helyszínek, előadók és időpontok közül!

Jelentkezz most, biztosítsd be 2023-as kreditpontjaid és tedd fel kérdéseid a Penta előadóinak! >> Idén is a Penta továbbképzését választom! 

Hozzászólások

Jelenleg nincs hozzászólás, légy te az első!

Értékelés, hozzászólás
Az értékeléshez és hozzászóláshoz kérjük jelentkezz be!