Hétindító – 34. hét

Bevallások az ünnep után

A nagy tűzijátékok éjszakája után bevallási határidővel tarkított hétfő reggelen köszöntelek benneteket! Bízom benne, hogy a mai napra határidős „áfa front” a ti fejetek felől is elvonulóban van már! Nem haszontalan, ha összefoglaljuk, hogy miről is kellene ma számot adnunk!

Ami tehát 20-a helyett a mai napon esedékes:

  • havi áfa bevallás és befizetés az ilyen gyakorisággal rendelkező partnereinknél;
  • A60-as összesítő nyilatkozat amennyiben szükséges; (Itt figyeljünk arra, hogy lehet olyan partnerünk, aki ugyan negyedéves áfa bevalló, mégis havi bevallás benyújtására kötelezett az összesítő nyilatkozat tekintetében!)
  • áfa bevallás benyújtása a speciális adózói körbe tartozóknál, ha az szükséges;
  • 1701-es bevallás benyújtása az e tekintetben havi bevallóknál.

A fentieken túl más, halaszthatatlan teendő a hétre nem jutott, de könyvelőként mindig találunk valami pótolni valót, vagy biztosan jut a hétre is valamilyen megoldandó feladat. Lassan itt az ideje felkészülni a tanévkezdésre! Apropó tanévkezdés: ne feledkezzünk meg az iskolakezdési támogatások lehetőségéről, melyről múlt heti hétindítómban már esett szó.

A helyi adófolyószámlákra indokolt kiemelt figyelmet fordítani, hiszen több esetben az általunk beadott bevallások javítására is sor kerülhetett, módosítva akár az általunk kiszámolt, megállapított szeptemberi adóelőleget. Módosítások esetén pedig célszerű átnézni, hogy kinek is van igaza!

Bár közelít az “elvi” határidő a cégkapu regisztráció tekintetében, de tapasztalatom szerint sok szervezet még el sem kezdte az ügyintézést. Létezhetnek olyan ügyfelek is, akiknek ügyfélkapujuk sincs, így itt az idő ismét felhívni a figyelmüket erre. A jó hír az, hogy decemberig ezzel kapcsolatban szankció nincs. Ami fontos, hogy civil szervezetek is kötelezettek cégkapu regisztrációra.

Ismét felhívom a figyelmeteket arra, hogy – véleményem szerint – a cégkapu regisztráció nem könyvelői feladat, hanem az ügyvezető, vagy bármely más vezető tisztségviselő kötelessége! Ha bármi okból a könyvelő teszi meg, akkor fontos azt írásban is rögzíteni a felek között a későbbi problémák elkerülése végett!

Ha már iskolakezdés, akkor szeretettel várok mindenkit szeptember 7-én a PENTA UNIÓ Zrt. szervezésében tartandó konferenciámra, melyre augusztus 31-ig még kedvezményesen jelentkezhetsz az alábbi linken: Gazdálkodj okosan civil módra! Az alapítástól a megszűnésig

Kellemes, napsütéses nyárutót kívánok mindenkinek!

Hozzászólások

Jelenleg nincs hozzászólás, légy te az első!

Értékelés, hozzászólás
Az értékeléshez és hozzászóláshoz kérjük jelentkezz be!
Kérjük válassza ki egyéni adatvédelmi hozzájárulását! A weboldal használatával elfogadja az adatkezelési szabályzatunkat: Adatvédelmi szabályzat.
Elengedhetetlen Statisztika Marketing ELFOGADOM