Hétindító – 9. hét

Teendőink a tavasz első hetében

hétindító

Kellemes hétfő reggelt kívánok mindenkinek, így a habos kávé mellé! Viszonylag nyugalmas – már ha lehet ilyet mondani ebben az időszakban könyvelőnek – hét előtt állunk, ám természetesen az élet most sem áll meg!

Gőzerővel a zárási időszak kellős közepén, akinek van ideje már előkészítheti az alábbiakat, hiszen március 12. napján lesznek határidősek a járulékbevallások, az alábbiak szerint:

  • 2108-as bevallás (0-ás adattartalommal is),
  • 2158-as bevallás.

És természetesen nem feledkezhetünk meg arról sem, hogy az ebből eredő járulékok átutalásának a határideje is ugyanez a nap!

Március 16-ra lesznek esedékesek a helyi adók előlegei, e célból ahol rendelkezésre áll, lekérhetjük és egyeztethetjük a folyószámlákat, illetve itt az ideje az érkező folyószámlákra és fizetési meghagyásokra az ügyfelek figyelmét is felhívni. A február 25-ig beküldhető iparűzési adóelőleg 1%-ra mérséklési kérelme benyújtható volt, így az érintett ügyfelek adófolyószámláit kifejezetten kontrollálni kell kiküldés előtt.

A kamarai díj befizetési határideje általános esetben március 31-e, így az erről szóló fizetési értesítőt már elküldhetjük ügyfeleinknek! Kamarákkal kapcsolatosan legyünk figyelemmel arra, hogy nem feltétlen minden ügyfél a Kereskedelmi és Iparkamara tagja, hanem  pl. az agrár kamara tagjainak sorába sorolódtak át a korábbi években!

És mindeközben szép lassan dübörög a zárás, és mivel már március havát kezdjük, ez egyre intenzívebb lesz. Én márciusban igyekszem az összes kisebb zárással készen lenni, annak érdekében, hogy mindenki beszámolója időben letétbe helyeződjék!  A civileknél e tekintetben maradt a régi bejáratott mód a szokásos- az idén PK641 és 642-es nyomtatvánnyal.

Mindenkinek haladós bevallás benyújtást, működő elektronikus csatornákat és kitartást kívánok ezen a szép hétfői napon, és a hét hátralévő részében is!

Hozzászólások

Jelenleg nincs hozzászólás, légy te az első!

Értékelés, hozzászólás
Az értékeléshez és hozzászóláshoz kérjük jelentkezz be!