Hétindító – 50. hét

Határidős a járulékbevallás, készülünk az áfára a várva várt ünnepek előtt

kell

Nos így az ünnepi készülődés hatása alatt, a meleg habos kávét kavargatva, tekintsük át, hogy az ünnepek előtt milyen feladatok hadával is kell szembenéznünk!

Körmünkre égnek a bevallási határidők 

A járulékbevallások benyújtása a mai napra esedékes. 

Ezután az áfa bevallásoké a főszerep: december 20-ra (jövő hét hétfőre) határidős az áfa bevallások benyújtása:

  • 65-ös áfa bevallások
  • A60 -as összesítő nyilatkozatok 
  • és a 01-es (az arra kötelezetteknek) bevallások benyújtásának határideje is
  • Termékdíj előleg megfizetése

Decemberi egyéb teendők

Mindezeken túl amire folyamatosan gondolnunk kell decemberben:

  • áfa státusz-beli váltások,  áfa “módszerek” közti választás (pl. pénzforgalmi áfa, MNB-EKB árfolyam választás kérdései stb.)
  • Jó időszak ez egy törzsadat kontrollhoz, kinek milyen tevékenysége van, mit is végez ténylegesen, kell-e törölni, felvenni új tevékenységet,
  • és természetesen – és nem utolsósorban – felkészülés az új adóévre az adójogszabály változások mélyreható tanulmányozása mellett

Felkészülés a jövő évre

Már az új törvények alapján gyakorlatilag napok alatt javaslatokat tennünk ügyfeleinknek, hogy mely megoldási , adózási alternatívák lehetnek jók és gazdaságosak az ő szempontjukból, és meg kell nekik magyaráznunk, hogy nem minden úgy van, ahogy azt egyes cikkekben és a híradásokban látták, hallották, olvasták, hiszen nagyon sok tájékoztatás felszínes, nem ismerve a részleteket könnyen tévútra vezethet. Felhívom viszont a figyelmet arra, hogy a mindenáron segíteni akarás más területeken veszélyes is lehet! Vállaljuk fel, hogy könyvelők vagyunk, nem polihisztorok! Arra kérek mindenkit, saját magatok védelmében és megnyugtatására amely ügyfél adónemet, áfa státuszt vagy módszert vált, kérjétek, hogy ezt írásban is erősítse meg, a későbbi problémákat elkerülendő!

Adófolyószámla – kontroll

A héten mindenképpen foglalkoznunk kell azon ügyfeleink adófolyószámláival, ahol fontos, hogy fordulónapon ne legyen tartozás, vagy bizonyos limit fölé ne emelkedjék! 

Akivel addig már nem találkozunk, mindenkinek Kellemes Karácsonyi Ünnepeket kívánok!

Hozzászólások

Jelenleg nincs hozzászólás, légy te az első!

Értékelés, hozzászólás
Az értékeléshez és hozzászóláshoz kérjük jelentkezz be!