Hétindító – 40. hét

Itt van az ősz, itt van újra...

hétindító

Forró, habos kávés jó reggelt kívánok, így a negyedév előtti hajrá időszak első hétfőjén….

Október 12-re, azaz jövő hét keddre lesz határidős:

  • 58-as bevallások egyéni vállalkozások körében
  • 08-as bevallások társaságok, esetlegesen civilek, egyéni vállalkozások körében (természetesen nem megfeledkezve az különleges adózói kör érintett bevallásairól, pl. 08INT)

Természetesen nem feledkezhetünk meg a bevallásokhoz kapcsolódó befizetési kötelezettségeinkről sem! A saját cégeink is cégek, mint a suszternek a cipője, fordítsunk rájuk is kiemelt figyelmet, és javaslom ne csak járulékbevallás és befizetés szempontjából!

Felhívom a figyelmet, hogy negyedév lévén, nem maradhat el a VSZJA hatálya alá tartozó egyéni vállalkozók előlegfizetése sem, mely szintén 12-re határidős! Nem maradhat el a KATA és az átalányadó előlegek befizetése sem!

És mindeközben – mivel gőzerővel közeledik az október 20., így készülnünk kell a negyedévre, így akik “unatkoznak”,  annak előkészületeivel foglalkozhatnak.

Amit már a héten gond nélkül megtehetünk:

  • adófolyószámlák alapján a társasági adó előlegek kiközlése
  • cégautóadó bevallása és kiközlése az ügyfelek felé,
  • maradék áfa iratanyagok soron kívüli bekérése az ügyfelektől
  • ott és ahol érdekes, KIVA bevallások elkészítése
  • felkészülés a termékdíj bevallások benyújtására, nyilvántartások bekérése, ellenőrzése

Már a háromnegyede eltelt az évnek, így muszáj egy pillantást vetnünk az éves áfás ügyfeleink áfa listáira is, nem lépett-e valaki értékhatárt, és nem keletkezett-e soron kívüli bevallási kötelezettsége! Tekintve, hogy az ősz közepén járunk, az alanyi mentes ügyfeleink iratanyagát is szükséges szemrevételezni, az esetleges 12 millió forintos alanyi mentes értékhatár átlépés miatt.

Cégautóadó szempontból fontos figyelemmel lenni arra, hogy a szeptemberi teljesítményadók határidőben befizetődtek-e az ügyfeleinknél, ugyanis csak ebben az esetben vonhatóak le azok összegei a cégautó adó összegéből!

Mindenkinek eredményes, gyors negyedév zárást kívánok!

Hozzászólások

Jelenleg nincs hozzászólás, légy te az első!

Értékelés, hozzászólás
Az értékeléshez és hozzászóláshoz kérjük jelentkezz be!