Hétindító – 37. hét

Határidős a havi járulékbevallás és a helyi adóelőlegek befizetése

hétindító

Habos kávés jó reggelt kívánok mindenkinek, immár szeptember közepén, az iskolakezdési sokk után! 

Csapjunk is bele a közepébe!

Szeptember 12-re, a mai napra,  határidős a havi járulékbevallás benyújtása, az alábbiak szerint: 

  • 58-as bevallások egyéni vállalkozások körében
  • 08-as bevallások társaságok, esetlegesen civilek, egyéni vállalkozások körében (természetesen nem megfeledkezve az különleges adózói kör érintett bevallásairól, pl. 08INT)

A bevallás benyújtásán túl nem felejtkezhetünk el az ebből eredő kötelezettségek befizetéséről sem!

A jövő hét közepére lesz határidős a havi áfa bevallás és a hozzá kapcsolódó A60-as adatszolgáltatások benyújtása. 

09.15-én határidős a helyi adóelőlegek megfizetése is, így ahol elmaradt, a mai nap még kényelmesen szólhatunk az ügyfeleinknek. 

Szeptember lévén folyamatosan napirenden kell tartani a civil szervezeteknél a NAV 1%-os regisztrációs eljárást, ott és ahol ez releváns. A határidő jogvesztő, szeptember 30-a. Nyomtatványa az EGYREG nevet viseli! 

Szintén szeptember 30-ig kell legkésőbb benyújtani az előző évről szóló ELEKÁFA kérelmeket, ez dióhéjban annyit tesz, hogy azon ügyfeleinknél, akiknél rendszeres az EU bármely más tagországában az áfás beszerzés, ott a helyi szabályok szerint felszámított áfát, ha az adóalany a feltételeknek megfelel, visszaigényelheti. pl. a rendszeresen külföldön kiküldetésben tartózkodók egyes költségei, konferencia belépők, szállásdíjak, külföldi tehergépjármű tankolás, vagy azokban az esetekben is amikor az EU előírások és magyar Áfa jogszabályok is az adott országban rendelik teljesítettnek az ügyletet (pl. ingatlanokkal, közlekedési eszközökkel kapcsolatos szolgáltatások.) 

És mindeközben figyeljünk a KATA változás okán a változásjelentéseinkre, akik már bejelentették hogy “Új katásként”, vagy átalányadósként folytatják, már láthatják ezen tény megjelenését a törzsadatukon is, ezt lassan célszerű ellenőrizni. 

A KATA kapcsán az alábbi határidőket kell szem előtt tartanunk:

  • célszerű ellenőrizni a helyi adó folyószámláikat
  • 09.25-ig lehet bejelentkezni az ÚJKATA hatálya alá
  • 09.30-ig záró KATA bevallás (mindenkinek!!!)
  • 10.31-ig lehet bejelentkezni az átalányadó hatálya alá

Felhívom a figyelmet, hogy több esetben pl. átalányadó vagy VSZJA hatálya alá való átjelentkezéskor szükséges lehet a T1041-es nyomtatvány benyújtása, esetleg szünetelő ügyfeleknél is, az általánosan irányadó határidőkön belül, mely megelőzi a fentiekben jelzett határidőket! Legyünk figyelemmel arra, hogy ezen nyomtatványok benyújtása se maradjon el!

Kellemes napsütéses, haladós mindennapokat, működő ügyfélkaput és sikeres regisztrációkat kívánok mindenkinek!

Hozzászólások

Jelenleg nincs hozzászólás, légy te az első!

Értékelés, hozzászólás
Az értékeléshez és hozzászóláshoz kérjük jelentkezz be!
Kérjük válassza ki egyéni adatvédelmi hozzájárulását! A weboldal használatával elfogadja az adatkezelési szabályzatunkat: Adatvédelmi szabályzat.
Elengedhetetlen Statisztika Marketing ELFOGADOM