Hétindító – 34. hét – Suller Kriszta

Mai nap esedékes a havi áfa bevallás, ütemezzük a helyi adóelőlegek befizetésére történő felkészülést

határidős

A hétvége után egy izmos, határidővel tarkított hétfő reggelen köszöntelek benneteket, remélve, hogy a mai napra határidős áfa front a ti fejetek felől is elvonulóban van már! Viszont hasznos lehet, ha összefoglaljuk, miről is kellene ma számot adnunk, nehogy véletlen kimaradjon valami! 

Havi zárás az ÁFA bevallás jegyében

Ami tehát 20-a helyett ma, 21-én határidős:

  • Havi áfa bevallás és befizetés – az ilyen gyakorisággal rendelkező partnereinknél.
  • A60-as összesítő nyilatkozat – amennyiben szükséges. Itt figyeljünk arra, hogy lehet olyan partnerünk, aki ugyan negyedéves áfa bevalló, mégis havi bevallás benyújtására kötelezett az összesítő nyilatkozat tekintetében. Különös tekintettel most, hogy a múlt hónapban egy újabb negyedévet zártunk.
  • Áfa bevallás benyújtása speciális adózói körbe tartozóknál – ha az szükséges.
  • ’01-es bevallás benyújtása az e tekintetben havi bevallóknál.

Mindezeken túl más fontos, határidős teendő a hétre nem jutott, de könyvelőként mindig találunk valami rendbe tenni, pótolni valót, és ha nem, hát biztosan a hétre is jut megoldandó feladat, ha pedig félre tudod tenni, töltsd pihenéssel a nyárból hátralévő napokat!

Helyi adók szeptemberben

Lassan közelít a szeptember, a helyi adófolyószámlákra most célszerű kiemelt figyelmet fordítani. Tekintettel arra, hogy rengeteg volt a probléma májusban a bevallások körül, szinte minden ügyfelünk – még a nullás bevallással érintett ügyfeleink – helyi adófolyószámláját is célszerű lekérni. Különös figyelmet kell fordítani azokra az ügyfelekre, akik az egyszerűsített, sávos adózási módot választották, hogy esetükben megfelelően íródtak-e elő a tételek.

Konferencia a tudásod bővítéséért

Ha már iskolakezdés, akkor szeptember elején javaslom figyelje mindenki a Penta konferencia naptárát, mert érdekes konferenciákból válogathattok az ősz folyamán, és természetesen hamarosan találkozunk az első őszi civil klubdélutánunkon is, ahol szeretettel várok minden régi és új klubtagot. >> Jelentkezem a Civil Klubba! 

Kellemes, napsütéses, szép nyárutó napokat kívánok! 

Hozzászólások

Jelenleg nincs hozzászólás, légy te az első!

Értékelés, hozzászólás
Az értékeléshez és hozzászóláshoz kérjük jelentkezz be!