Hétindító – 34. hét

Bevallások az ünnep után

A nagy tűzijátékok éjszakája után egy határidővel tarkított hétfő reggelen köszöntelek benneteket, remélve, hogy a mai napra határidős áfa front a ti fejetek felől is elvonulóban van már! Viszont nem haszontalan, ha összefoglaljuk, miről is kellene ma számot adnunk, nehogy véletlen kimaradjon valami!

Ami tehát 20-a helyett tehát ma, augusztus 21-én határidős:

  • havi áfa bevallás és befizetés az ilyen gyakorisággal rendelkező partnereinknél;
  • A60-as összesítő nyilatkozat, amennyiben szükséges. Itt figyeljünk arra, hogy lehet olyan partnerünk, aki ugyan negyedéves áfa bevalló, mégis havi bevallás benyújtására kötelezett az összesítő nyilatkozat tekintetében. Különös tekintettel most, hogy a múlt hónapban egy újabb negyedévet zártunk.
  • Áfa bevallás benyújtása speciális adózói körbe tartozóknál, ha az szükséges;
  • ’01-es bevallás benyújtása az e tekintetben havi bevallóknál.

Mindezeken túl más fontos, határidős teendő a hétre nem jutott, de könyvelőként mindig találunk valami rendbe tenni, pótolni valót, és ha nem, biztosan a hétre is jut megoldandó feladat – ha más nem – felkészülni szép lassan a tanévkezdésre! Apropó tanévkezdés, ne feledjük az iskolakezdési támogatások lehetőségét, melyről a korábbiakban már szó esett.

Mivel lassan közelít a szeptember, a helyi adófolyószámlákra most célszerű kiemelt figyelmet fordítani, hiszen több esetben az általunk beadott bevallások javítására is sor kerülhetett, akár módosítva az általunk kiszámolt, megállapított szeptemberi adóelőleget. Módosítások esetén pedig célszerű átnézni, hogy kinek is van igaza!

A másik fontos dolog, melyben érdemes előre tekintetni, azoknál az ügyfeleknél, akiknél a társasági adóelőleg magasabb, az előző év kiemelkedő eredménye vagy egyéb speciális esete miatt, kérhető az előírt adóelőleg mérséklése. Ez október 20-án lesz esedékes – tudom – de célszerű idejekorán ezeket a kérelmeket benyújtani, hiszen van velük munka! Nyomtatványa – per pillanat – az ELOLEGMOD nevű nyomtatvány, ebbe kell beleírni az eredménykimutatás adatait is.

Ha már iskolakezdés, akkor szeptember elején javaslom, figyelje mindenki a Penta konferencia naptárát, mert érdekes témákból válogathattok az ősz folyamán és a kreditpontok beszerzéséről sem szabad megfeledkezni.

Hamarosan találkozunk az ősz első Civil klubdélutánján, ahol szeretettel várok minden régi és új klubtagot! A klubhoz bármikor lehet csatlakozni 🙂

Kellemes, napsütéses szép nyárutó napokat kívánok!

Hozzászólások

Jelenleg nincs hozzászólás, légy te az első!

Értékelés, hozzászólás
Az értékeléshez és hozzászóláshoz kérjük jelentkezz be!
Kérjük válassza ki egyéni adatvédelmi hozzájárulását! A weboldal használatával elfogadja az adatkezelési szabályzatunkat: Adatvédelmi szabályzat.
Elengedhetetlen Statisztika Marketing ELFOGADOM