Hétindító – 33. hét

Fókuszban az Áfa bevallások elkészítése, valamint a KATA-s ügyfelekkel a “hogyan tovább” egyeztetése

hétindító

A hét már az ünnep jegyében telik, igaz, az csak szombaton érkezik, mégis sokan nyaralnak, pihennek, így különösen fontos, hogy már a hét elején akitől csak lehet bekérjük az áfa iratanyagokat, annak ellenére, hogy az csak jövő hét hétfőjén határidős. 

Ami tehát 20-ai hétvégi-ünnepi határidős nap helyett 22-én hétfőn határidős:

  • Havi áfa bevallás és befizetés az ilyen gyakorisággal rendelkező partnereinknél.
  • A60-as összesítő nyilatkozat amennyiben szükséges, itt figyeljünk arra, hogy lehet olyan partnerünk, aki ugyan negyedéves áfa bevalló, mégis havi bevallás benyújtására kötelezett az összesítő nyilatkozat tekintetében. Különös tekintettel most, hogy a múlt hónapban egy újabb negyedévet zártunk.
  • Áfa bevallás benyújtása speciális adózói körbe tartozóknál , ha az szükséges.
  • ’01-es bevallás benyújtása az e tekintetben havi bevallóknál.

Mindezeken túl más fontos, határidős teendő a hétre nem jutott, de könyvelőként mindig találunk valami rendbe tenni, pótolni valót, és ha nem, hát biztosan a hétre is jut megoldandó feladat, ha pedig félre tudod tenni a munkát, töltsd pihenéssel a nyárból hátralévő napokat! Jelenleg a legtöbbeket megmozgató kérdés a KATA szabályainak teljes újrahuzalozása, mely jelentős adminisztrációs terhet ró a könyvelőkre, KATA alanyokra egyaránt. A héten már gőzerővel kell egyeztetni mindazon KATA partnerünkkel, akivel eddig még nem tettük meg, és fontos eldönteni, hogyan tovább. Ennek eldöntése felelősen számításokat, kalkulációkat készítve lehetséges csak véleményem szerint.

Lassan közeledik az  iskolakezdés is, így javaslom, figyelje mindenki a PENTA UNIÓ Zrt. konferencianaptárát,  mert érdekes konferenciákból válogathattok az ősz folyamán, és természetesen hamarosan találkozunk őszi első Civil klubunkon is, ahol szeretettel várok minden régi és új klubtagot, aki szeretne a civilklubhoz folyamatosan csatlakozhat!

Kellemes,  napsütéses szép nyárutó napokat és ünnepi hétvégét kívánok!

Hozzászólások

Jelenleg nincs hozzászólás, légy te az első!

Értékelés, hozzászólás
Az értékeléshez és hozzászóláshoz kérjük jelentkezz be!