Hétindító – 31. hét

Nyugalmas, nyári hét áll előttünk

Jó reggelt mindenkinek! Amikor ezeket a sorokat olvassátok, már a július végét tapossuk. Akinek iskoláskorú gyerekei vannak lassan már erre az időszakra is elkezdheti a felkészülést. Könyvelőként ez a hét egy átlagos hétnek mondható, viszonylag határidő szegényen, csak némi NEBIH tagdíj fizetési határidő felhő kavarog még a fejünk felett – de remélem, már ezen a fronton is túl van mindenki.

Lassan felkészülhetünk a bérszámfejtésre, tapasztalatom szerint nyáron nagyon nehéz akár a jelenléti adatokat is időben beszerezni, úgy ezt most idejekorán célszerű elkezdeni.  Aztán jön az augusztus 20. is szép lassan, a havi áfa bevallásokkal együtt – bár itt az ünnep miatt határidő „csúszás” lesz, időben be kell kérni az iratanyagot az ügyfelektől.

A hét ettől eltekintve viszonylagos nyugalomban telik, így aki éppen nem nyaral vagy pihen, az már felkészülhet a szeptemberi hajrára!

Szeptember 15-ig helyi adó előlegeket kell megnéznünk, ellenőrizve, hogy rendben felkerültek-e a folyószámlára a májusban benyújtott bevallások! Fontos, hogy a személygépkocsik után a teljesítményadó határidőre befizetésre kerüljön – erre is fel szoktam hívni az ügyfelek figyelmét – és azt dokumentáltan rendelkezésünkre is kell, hogy bocsássák, hiszen a cégautóadó csökkentő tételeként csak a határidőben történő befizetés az, ami levonható!

Mindenkinek kellemes nyáresti sétákat kívánok! Némelyetekkel, hamarosan élőben is találkozunk a Civil klub klubdélutánjának keretén belül, később pedig a civil konferenciákon!

Hozzászólások

Jelenleg nincs hozzászólás, légy te az első!

Értékelés, hozzászólás
Az értékeléshez és hozzászóláshoz kérjük jelentkezz be!