Hétindító – 31. hét

Teendők az uborkaszezon alatt...

Jó reggelt kívánok mindenkinek! Amikor ezeket a sorokat olvassátok már a július végét, augusztus elejét tapossuk. Akinek pedig iskoláskorú gyermekei vannak, lassan megkezdheti a tanévre való felkészülést. Használjátok ki ezt a néhány, nyugalmas napot.

Könyvelőként ez a hét átlagos hétnek mondható, viszonylag határidő szegényen. Csupán némi agrárkamarai teendőnk lehet még, de bízom benne, hogy többségünk már ezen is túl van.

Aki éppen nem a jól megérdemelt pihenését tölti, az foglalkozhat a cégkapu regisztrációk ellenőrzésével. Itt nem az ügyfelek helyetti regisztrációra gondolok, hanem arra, hogy, ki hol is tart ez ügyben.

Szintén ideje elkezdeni a bérszámfejtési feladatokkal foglalkozni. Mivel az ügyfelek is nyaralnak, így – tapasztalatom szerint – még nehezebb tőlük időben adatokat beszerezni ezen munkákhoz!

Én ebben az ún. uborkaszezonban szoktam az ügyfelek részére adófolyószámlát letölteni, kiküldeni. Akinek tartozása van azért, akinek pedig nincs, annak sem árt tisztában lennie azzal, hogy hogyan is áll az adóhatóság nyilvántartása szerint.

A hét ettől eltekintve lazának tűnik, így aki nem pihen, már gyűjtheti az erőt a szeptemberi hajrára! Szeptember 15-ig ellenőrizzük az iparűzési adó előlegeket, vagyis vizsgáljuk meg, hogy a májusi bevallások felkerültek-e az adófolyószámlára. A kivonatok is lassan érkeznek már! Fontos, hogy a személygépkocsik után fizetendő gépjárműadó is határidőben befizetésre kerüljön, ellenkező esetben annak időarányos összegével nem lehet a cégautóadó összegét csökkenteni!

Mindenkinek kellemes nyáresti sétákat kívánok!

Hozzászólások

Jelenleg nincs hozzászólás, légy te az első!

Értékelés, hozzászólás
Az értékeléshez és hozzászóláshoz kérjük jelentkezz be!
Kérjük válassza ki egyéni adatvédelmi hozzájárulását! A weboldal használatával elfogadja az adatkezelési szabályzatunkat: Adatvédelmi szabályzat.
Elengedhetetlen Statisztika Marketing ELFOGADOM