Hétindító – 8. hét

Az év első áfa bevallása…

Napfényes jó reggelt kívánok mindenkinek! Jelzem, a héten a kávéra minden mennyiségben szükségünk lesz!

A hét közepére esik 20-a, az idei év első áfa bevallási turnusa, az alábbi szabályok szerint:

  • 2065-ös áfa bevallások,
  • 20A60 -as összesítő nyilatkozatok,
  • és a 2001-es (az arra kötelezetteknek) bevallások benyújtásának határideje is.

Február 25-re lesz határidős, ami sajnos vészesen közelít:

  • KATA bevallások benyújtása,
  • 1901-es éves bevallások benyújtása (fő szabály szerint akkor kell csak, ha a rajta szereplő bármilyen adónemben kötelezettek lennénk),
  • Éves áfa bevallások (1965),
  • Bevallás a turizmusfejlesztési hozzájárulásról,

Bár az iparűzési adó bevallások elkészítése fenti bevallói körnek is – amennyiben bevallási kötelezettség terheli – jellemzően május 31-ére határidős, én ezen bevallásaikat már a most határidős bevallásokkal együtt elkészítem, és be is nyújtom, így nem kell kétszer ugyanahhoz a vállalkozóhoz nyúlni, és májusban egy feladattal kevesebb, amire figyelni kell!

KATA alanyoknál, akik tételes iparűzési adó fizetése alá akarnak átjelentkezni, a határidő 2020. február 15., de mivel ez szombatra esett, így a mai nap még tehető ilyen irányú nyilatkozat, változás bejelentés, ha valakinél elmaradt volna.

Felhívom a figyelmet, hogy a normál adózás alá tartozó egyéni vállalkozók Szja-bevallásának benyújtási határideje az idén is május 20-ra datálódik, és részükre is készül bevallás tervezet, melyet ennek ellenére részben nekünk kell majd adattal feltölteni. Véleményem szerint, egy aktív egyéni vállalkozó bevallási tervezetét kiegészítés nélkül jóváhagyni nem lehet.

Lassan – mivel a befizetés határideje március 31. lesz – már előkészíthetjük az ügyfelek részére az idei évi kamarai regisztrációs díjakról szóló értesítő levelünket, nehogy elmaradjon, illetve legyen idejük befizetni ezeket a tételeket!

Mindenkinek haladós bevallás benyújtást, működő ügyfélkaput és kitartást kívánok ezen a szép hétfői napon, és a hét hátralévő részében is!

Hozzászólások

Jelenleg nincs hozzászólás, légy te az első!

Értékelés, hozzászólás
Az értékeléshez és hozzászóláshoz kérjük jelentkezz be!