Hétindító – 7. hét

Járulékbevallásoké a főszerep

Szép napsütötte februári jó reggelt kívánok mindenkinek! A hét sajnos egy határidővel kezdődik, és bár a héten több rapid határidő nem várható, nem ülhetünk tétlenül!

A február 12-re határidős a járulékbevallások benyújtásának határideje a holnapi nap, az alábbiak szerint:

  • 1958-as bevallások egyéni vállalkozások körében
  • 1908-as bevallások társaságok, esetlegesen civilek, egyéni vállalkozások körében (természetesen nem megfeledkezve a különleges adózói kör érintett bevallásairól, például 08INT)

A fentiek elkészítése közben figyelemmel kell lennünk az év eleji jogszabályváltozásokból, béremelésekből, esetleges átsorolásokból eredő változásokra is! Egyúttal tájékoztatnunk kell ügyfeleinket a munkaszerződés módosítások fontosságáról, és arról, hogy azt mindig írásba kell foglalni. Meglátásom szerint a munkaügyi feladatok ellátása nem a könyvelő feladata! Ennek ellenére a tájékoztatási kötelezettségünk megáll! Én igyekszem minden ügyfélnek tervezetet küldeni a módosításról, jelölve benne, hogy mely magánszemély esetében kell és szükséges módosítani a munkaszerződést!

Év eleje lévén, akinek bármilyen okból üres (nem nulla adattartalmú) a 08-as bevallása, az eddig a határidőig tehet nyilatkozatot az NY jelű nyomtatványon, hogy az év hátralévő részében erre ne legyen gondja! Természetesen semmi akadálya a havi nyilatkozat benyújtásnak, és annak se, hogy a 08-as járulékbevallás főlapját benyújtva teljesítsük ezen kötelezettségünket!

A bérszámfejtéshez kapcsoló 08-as járulékbevallásokon túl, a héten fel kell készülni az áfa bevallásokhoz érkező iratanyag feldolgozásra! Mivel az évi első havi áfa bevallására készülünk, célszerű a törzsadatokat ellenőriznünk, és ezt a saját nyilvántartásainkon átvezetni! Ahol ezzel nem értünk egyet, szükség esetén egyeztetést kezdeményezni a NAV-nál!

Mindenkinek haladós szép napokat, akadálytalan bérszámfejtést, fennakadás nélküli “Cégkapu és barátai” rendszert, és gyorsan megérkező nyugtákat kívánok!

Hozzászólások

Jelenleg nincs hozzászólás, légy te az első!

Értékelés, hozzászólás
Az értékeléshez és hozzászóláshoz kérjük jelentkezz be!
Kérjük válassza ki egyéni adatvédelmi hozzájárulását! A weboldal használatával elfogadja az adatkezelési szabályzatunkat: Adatvédelmi szabályzat.
Elengedhetetlen Statisztika Marketing ELFOGADOM