Hétindító – 45. hét

Járulékbevallások jegyében

Kellemes hétfő reggelt mindenkinek, így a forró tea mellől köszöntelek benneteket!

A hét ismét határidőszegénynek ígérkezik, de mint tudjuk, nálunk könyvelőknél a látszat általában csal. Igaz, aki nem könyvel, nem is hiszi el, hogy hány átvirrasztott éjszaka, hány végigdolgozott szabadság, hány végigdolgozott hétvége van az életünkben…

A héten folyamatosan napirenden kell tartani a bérszámfejtési feladatokat, hiszen a jövő hétfőre határidős mind az utalás, mind a bevallások benyújtása, és egy nap alatt ezt nem igen lehet végrehajtani, különösképpen, hogy partnereinknek a megfelelő utalásokat is időben kell teljesíteniük.

Jövő héten hétfőre, azaz november 12-re lesznek határidősek az alábbi bevallások:

  • 1858-as bevallások egyéni vállalkozások körében;
  • 1808-as bevallások társaságok, esetlegesen civilek, egyéni vállalkozások körében (természetesen nem megfeledkezve a különleges adózói kör érintett bevallásairól, például 08INT).

Lassan jön az áfa bevallások időszaka, mindezeken felül pedig közelít az évvége, így várható, hogy minden ügyfelünk érdeklődve kérdezi, hogy is áll az adott év. Érdemes-e adónemet, esetleg adózási módot váltani bármely tekintetben? Kiemelt figyelmet kell szentelnünk a feltöltésre kötelezettekre, hiszen a december 20. egy-kettőre itt van.

A hónap fontos témája a folyószámlán előírt késedelmi pótlékok, melynek tényéről szintén tájékoztatnunk kell az ügyfeleinket! Ez egy jó apropó lehet egy-egy komplett adófolyószámla kiküldésére is, hogy lássák hogyan is állnak az adóhatóság nyilvántartása szerint.

Mindeközben hamarosan gőzerővel indul a „törvénygyár”, így folyamatosan figyelemmel kell kísérnünk, hogy is állnak az aktuális tervezetek, hogy időben átláthassuk a jövő évre vonatkozó adótörvényeket. Könyvelők, adótanácsadók figyelmét felhívnám, aki még nem teljesítette az idei továbbképzési kötelezettségeit, lassan ideje arra is gondolni, nehogy kicsússzon a határidőből. Ezzel kapcsolatban szeretném Nektek ajánlani a PENTA UNIÓ Zrt. hagyományos kétnapos mérlegképes továbbképzéseit és az adóváltozásokkal kapcsolatban az Adóegyetemet!

Mindenkinek kellemes munkát, kitartást kívánok az évből még hátralévő időszakra!

Hozzászólások

Jelenleg nincs hozzászólás, légy te az első!

Értékelés, hozzászólás
Az értékeléshez és hozzászóláshoz kérjük jelentkezz be!