Hétindító – 32. hét

Egy átlagos hétnek nézünk elébe

Kifejezetten jeges kávés, hűsítő hétfő reggelt kívánok mindenkinek! Lassan véget ér a nyár, tehát irány a medence és tópart! Könyvelőként ez a hét egy átlagos hétnek mondható, igaz a végére ideér a 08-as bevallások frontja, és átmenetileg beborul az ég!

Nézzük hát mi is vár ránk ezen a héten!

Augusztus 12-re (jövő hét hétfőre) lesznek határidősek az alábbi bevallások (igen, a mienk is, nálam is  az marad le általában :))

  • 1958-as bevallások egyéni vállalkozások körében;
  • 1908-as bevallások társaságok, esetlegesen civilek, egyéni vállalkozások körében (természetesen nem megfeledkezve a különleges adózói kör érintett bevallásairól, pl. 08INT).

Mivel tombol a nyár, már idejekorán kell a jelenléti adatokat bekérni, mert tapasztalatom szerint ez ilyentájt még bonyolultabb, mint általában, hiszen mindenki nyaral.

Természetesen nem felejtkezhetünk meg a bevallásokhoz kapcsolódó befizetési kötelezettségeinkről sem!

A hét ettől eltekintve viszonylagos nyugalomban telik, így aki éppen nem nyaral vagy pihen, az már felkészülhet a szeptemberi hajrára!

Szeptember 15-ig helyi adó előlegeket kell megnéznünk, ellenőrizve, hogy felkerültek-e a folyószámlára a májusban benyújtott bevallások, az adófolyószámla kivonatok lassan érkeznek már! Fontos, hogy a személygépkocsik után a teljesítményadó határidőre befizetésre kerüljön, erre is fel szoktam hívni az ügyfelek figyelmét, és azt dokumentáltan rendelkezésünkre is bocsássák, hiszen a cégautóadó csökkentő tételeként csak a határidőben történő befizetés az, ami levonható!

A civilekkel kapcsolatosan lassan feltérképezhetőek azon szervezetek, akik a majdani 1% reményében jogosulttá váltak a regisztrációra, őket értesíteni célszerű erről, és megbeszélni velük, hogy szeretnék-e a regisztrációt e tekintetben, vagy amely szervezet szeretné a regisztrációt, az megfelel-e az erre vonatkozó feltételeknek! Tehát könyvelőként szerintem a tájékoztatási felelősségünk itt mindenképpen megvan!  Itt hívom fel a figyelmet arra, hogy bár az EGYREG nyomtatványt nem kell minden évben újra és újra benyújtani, amennyiben változás van az adatokban, akkor azt az általános változás bejelentési határidőn belül be kellene jelenteni, tehát a már regisztrált szervezetek adatait is célszerű áttekinteni, különös tekintettel a bankszámlaszámra!  A NAV 1%-al kapcsolatos elszámolási, regisztrációs és egyéb kérdéseket is érinteni fogjuk az őszi civiles konferenciáimon, és persze a civil klubban is. Szeretettel várok mindenkit!

Mindenkinek kellemes nyáresti sétákat, hatalmas fagyikat, és töretlen jókedvet kívánok!

Hozzászólások

Jelenleg nincs hozzászólás, légy te az első!

Értékelés, hozzászólás
Az értékeléshez és hozzászóláshoz kérjük jelentkezz be!