Hétindító – 32. hét

Átlagos hét áll előttünk...

Kifejezetten jeges kávés, hűsítő hétfő reggelt kívánok mindenkinek! Bár lassan véget ér a nyár, a hőmérsékleten ez még nem érződik, tehát aki csak teheti: irány a medence és tópart! Könyvelőként ez a hét egy átlagos hétnek mondható, igaz a végére ideér „a front” – a 08-as bevallások frontja – és átmenetileg beborul az ég!

Nézzük hát mi is vár ránk ezen a héten!

Augusztus 12-dike helyett – lévén, hogy hétvégére esik – augusztus 13-án esedékesek az alábbi bevallások (Igen, a miénk is! Nálam is ez marad le általában :))

  • 1858-as bevallások egyéni vállalkozások körében;
  • 1808-as bevallások társaságok, esetlegesen civilek, egyéni vállalkozások körében (természetesen nem megfeledkezve a különleges adózói kör érintett bevallásairól, pl. 08INT).

Mivel tombol a nyár, már idejekorán kell a jelenléti adatokat bekérni, mert tapasztalatom szerint ez ilyentájt még bonyolultabb, mint általában, hiszen mindenki nyaral.

Természetesen nem feledkezhetünk meg a bevallásokhoz kapcsolódó befizetési kötelezettségeinkről sem!

A hét ettől eltekintve viszonylagos nyugalomban telik, így aki éppen nem nyaral vagy pihen, az már felkészülhet a szeptemberi hajrára!

Szeptember 15-ig helyi adó előlegeket kell megnéznünk, ellenőrizve, hogy felkerültek-e  rendben a folyószámlára a májusban benyújtott bevallások. Az adófolyószámla kivonatok lassan érkeznek már!

Fontos, hogy a személygépkocsik után a teljesítményadó határidőre befizetésre kerüljön, erre is fel szoktam hívni az ügyfelek figyelmét, és azt dokumentáltan rendelkezésünkre is bocsássák, hiszen a cégautóadó csökkentő tételeként csak a határidőben történő befizetés az, ami levonható!

A civilekkel kapcsolatosan lassan feltérképezhetőek azon szervezetek, akik a majdani 1% reményében jogosulttá váltak a regisztrációra. Nem árt erről értesítést küldeni, és meggyőződni regisztrációs szándékukról, valamint a regisztrációhoz szükséges feltételek teljesítéséről is! Itt hívom fel a figyelmet arra, hogy az EGYREG nyomtatványt nem kell minden évben újra és újra benyújtani. Amennyiben változás van az adatokban, akkor azt az általános változás bejelentési határidőn belül kell jelenteni, tehát a már regisztrált szervezetek adatait is célszerű áttekinteni, különös tekintettel a bankszámlaszámra!

A NAV 1%-al kapcsolatos elszámolási, regisztrációs és egyéb kérdéseket is érinteni fogjuk a PENTA UNIÓ Zrt. szervezésében 2018. október 10-én megrendezésre kerülő Civil szervezetek működése, számvitele, adózása című konferenciámon és persze a Civil klubban is. Szeretettel várok mindenkit!

Mindenkinek kellemes nyáresti sétákat, hatalmas fagyikat, és töretlen jókedvet kívánok!

Hozzászólások

Jelenleg nincs hozzászólás, légy te az első!

Értékelés, hozzászólás
Az értékeléshez és hozzászóláshoz kérjük jelentkezz be!