Hétindító – 28. hét

Hőségriadó ide vagy oda, nyakunkon a negyedév… Bár szoros határidő frontja e tekintetben a héten nem ér el minket, de ha apránként is, a bérszámfejtéssel és járulékbevallásokkal is kell foglalkoznunk.

Legközelebbi határidő jövő hét hétfőre, azaz július 13-ára várható, amikor is a járulékbevallások beküldési határideje érkezik el.

Ahhoz, hogy a bérszámfejtés megfelelően elkészülhessen, és ne kelljen módosítanunk, a hét első felében legkésőbb a jelenléti adatoknak rendelkezésre kellene állniuk. Mivel nyár van, így az ügyfeleket is nehezebb utolérni, adatszolgáltatást kérve tőlük, tehát ezt a szokásosnál is többször kell ellenőriznünk.

Ugyanez vonatkozik a befizetési határidőkre is, célszerű lehet többször is felhívni az ügyfelek figyelmét erre, legalábbis azoknál, ahol ez neuralgikus kérdés szokott lenni!

Ami különösen fontos lehet, hogy 13-án határidős az eva előleg is, és negyedév lévén, azon egyéni vállalkozók előlegfizetése is, akik a normál adózási szabályok hatálya alá tartoznak. Ahhoz, hogy ez utóbbi kör fizetési kötelezettségeit meghatározzuk, iratanyaguk feldolgozására is időt kell szánni a héten!

Természetesen – negyedév lévén – már folyamatosan dolgoznunk szükséges a negyedéves iratanyagokkal, főként áfa tekintetében. Amivel viszonylag könnyen haladhatunk, az a cégautó adók bevallása és fizetési kötelezettsége, illetve az esedékes társasági adóelőlegek kiközlése az ügyfelek felé.

Hozzászólások

Jelenleg nincs hozzászólás, légy te az első!

Értékelés, hozzászólás
Az értékeléshez és hozzászóláshoz kérjük jelentkezz be!