Hétindító – 27. hét

Júliusi határidők

Elnézve az elmúlt napok időjárását, sok-sok jeges teát készítsünk elő a hétre is. Remélem többen pihenéssel töltitek az időt, ezen a viszonylag “csendesnek” ígérkező héten! Ennek ellenére azért nyakunkon egy negyedév, így nézzük át, mit is kellene megcsinálnunk három héten belül!

Július 12-re lesz határidős:

 • 1958-as bevallások egyéni vállalkozások körében,
 • 1908-as bevallások társaságok, esetlegesen civilek, egyéni vállalkozások körében (természetesen nem megfeledkezve a különleges adózói kör érintett bevallásairól, 08INT)

Továbbá tartsuk napirenden a bevallásokhoz kapcsolódó befizetési kötelezettségeinket is!

Felhívom a figyelmet, hogy negyedév lévén, nem maradhat el a VSZJA hatálya alá tartozó egyéni vállalkozók előlegfizetése sem, mely szintén 12-re határidős!

A július hemzseg a határidőktől, lássuk hát mi is az, amire még nyáron is figyelmet kell fordítani:

 • Havi és negyedéves áfa bevallások és befizetések,
 • Áfa bevallás benyújtása speciális adózói körbe tartozóknál, ha az szükséges ( alanyi mentes áfa alanyok esetleges rendkívüli havi bevallásai),
 • Havi és negyedéves összesítő nyilatkozat (figyelve az esetlegesen értékhatárt lépőkre, elképzelhető olyan eset is, amikor fő szabály szerint negyedéves áfa bevallói státusz ellenére havi összesítő nyilatkozat benyújtásra kerül sor),
 • Félév lévén célszerű az éves státuszú ügyfeleinkre is gondolnunk, több esetben előfordulhat már ilyenkor értékhatár túllépés,
 • KIVA előleg bevallás és megfizetés,
 • Cégautóadó bevallás és megfizetés,
 • Környezetvédelmi termékdíj negyedéves bevallása és megfizetése,
 • 01-es bevallás benyújtása havi és negyedéves bevallói státusz esetén (rehabilitációs hozzájárulás, kulturális járulék stb.),
 • Nem feledkezhetünk meg a havi és negyedéves társasági adó előlegek megfizetéséről sem.

Ezek közül egy pár dologra – ha csak tehetem – igyekszem előre felkészülni. Ilyenek például a társasági adó előlegek, melyek jó előre kiközölhetőek, kérhető adófolyószámla kivonat bármely későbbi időpontra, így két legyet ütve egy csapásra ellenőrizhetjük is a benyújtott társasági adó bevallás feldolgozásának helyességét a folyószámlán! A cégautóadók zöme már a gépünkön pihen, és tapasztalatom szerint a partnereink is hálásak, ha időben szólunk fizetési kötelezettségeiket illetően!

És ha mindez még nem lenne elég, akkor Agrárgazdasági kamarai bevallások határideje pótlékmentesen információim szerint július 15-e.

Kérek mindenkit, hogy a sok munka mellett szakítson időt a pihenésre, feltöltődésre, és nem utolsó sorban a családjára, gyerekeire! Mindenkinek kellemes nyarat, jó pihenést kívánok!

Hozzászólások

Jelenleg nincs hozzászólás, légy te az első!

Értékelés, hozzászólás
Az értékeléshez és hozzászóláshoz kérjük jelentkezz be!