Hétindító – 35. hét – Suller Kriszta

A nyár utolsó hónapját bérszámfejtjük

vállalkozás

A nyári pihenések, feltöltődések után hamar vissza kell zökkennünk a dolgos mindennapokba, egyre többen jönnek haza szabadságról – köztük az ügyfeleink is -, egyre több egyéni vállalkozás ébred fel esetleges nyári álmából, szóval teendőnk most is van bőven. 

Járulékbevallásra felkészülés

Technikailag 09.12-ig esedékes a szokásos havi járulékbevallás hullám, melynek keretében esedékesek: 

  • 58-as bevallások egyéni vállalkozások körében
  • 08-as bevallások társaságok, esetlegesen civilek, egyéni vállalkozások körében (természetesen nem megfeledkezve az különleges adózói kör érintett bevallásairól, pl. 08INT)

Természetesen nem felejtkezhetünk meg a bevallásokhoz kapcsolódó befizetési kötelezettségeinkről sem! A saját cégeink is cégek, mint a suszternek a cipője, fordítsunk rájuk is kiemelt figyelmet, és javaslom ne csak járulékbevallás és befizetés szempontjából!

Helyi adó előlegfizetési határidő közeleg

Ezt követően a körmünkre ég a szeptember 15-ig esedékes helyi adó előlegek kérdése. Itt az ideje kiközölni az érintetteknek, mennyi helyi adó előleget fizessenek! Felhívom a figyelmet, hogy helyi adók alatt nem csak az iparűzési adókat kell érteni! Az idén a tavaszi kisebb bevallási „káosz” után kiemelt figyelmet kell fordítani a helyi adófolyószámlák lekérdezésére és azok ellenőrzésére is!

Civil szervezetek regisztrációja 1% fogadáshoz

A civil szférában közelít a szeptember 30-a, mely ezen a területen kiemelt jelentőséggel bír. Esetükben ez jogvesztő határidő a NAV 1%-os igénylői táborába tartozó belépőjegy megváltásához. Azon szervezeteknek, amelyek korábban már regisztráltak, és adataikban változás nem következett be, nincs további teendőjük, tavalyi regisztrációjuk továbbra is érvényes. Azon szervezetek azonban, akik korábban ezt a regisztrációt bármilyen okból nem kérték, nem kérhették, XXEGYREG nyomtatványon tehetik ezt meg, a szükséges dokumentáció csatolása mellett. A határidő jogvesztő, ezzel kapcsolatosan igazolási kérelem nem terjeszthető elő! Az a szervezet kérheti először idén a regisztrációját, amelyet a bíróság jogerősen 2022. január 1-je előtt bejegyzett, és az érintett jogszabály helyekben előírt egyéb paramétereknek megfelelnek!

***

Aktuális konferenciák >>

Hozzászólások

Jelenleg nincs hozzászólás, légy te az első!

Értékelés, hozzászólás
Az értékeléshez és hozzászóláshoz kérjük jelentkezz be!
Kérjük válassza ki egyéni adatvédelmi hozzájárulását! A weboldal használatával elfogadja az adatkezelési szabályzatunkat: Adatvédelmi szabályzat.
Elengedhetetlen Statisztika Marketing ELFOGADOM