Hétindító – 10. hét – Suller Kriszta – Járulékbevallás és helyi adók

Heti feladataink fókuszában a bérszámfejtés mellett a járulékbevallásokra történő előkészület áll.

Hétindító – 10. hét – 5percAdó - Járulékbevallás és helyi adók

Először is hölgy olvasóimnak előre is boldog nőnapot kívánok! Remélem, mire soraimat olvassátok, már gőzerővel megérkezik a tavasz, hogy végre egy kis jókedvünk is lehessen! A héten a február havi bérszámfejtés mellett a járulékbevallás és a helyi adók lesznek fókuszban.

Járulékbevallás

Március 12. napján lesznek határidősek a járulékbevallások, tehát eddig kell benyújtani az alábbiakat:

  • XX08-as bevallás (0-ás adattartalommal is),
  • XX58-as bevallás.

Helyi adók

Március 18-ra lesznek esedékesek a helyi adók előlegei, már most lekérhetjük és egyeztethetjük a folyószámlákat, illetve itt az ideje az érkező folyószámlákra és fizetési meghagyásokra az ügyfelek figyelmét is felhívni. Fontos odafigyelnünk, hogy a tételes helyi iparűzési adó nem adóelőleg, hanem adó, így rendezni is 05. 31-ig kell!

Figyeljünk arra, hogy idén először nem most lesz határidős a gépjárművek után a teljesítményadó megfizetése, ez a határidő április 15-re módosul, és az évi két részlet helyett egy összegben terhelik az ügyfeleink folyószámláira!

Egyéb feladatok márciusban

Egy kicsit rápillantva a zárási feladatokra, elmondható, hogy a zárási időszak derekán járva, ideje a beszámolóknak is nekilátni. Én minden évben mind a civileknek, mind a cégeknek lekérek ilyenkor egy NAV törzsadatot és egy cégkivonatot, civileknél pedig az OBH oldalán elérhető kivonatot is, annak érdekében, hogy a törzsadatokat egyeztessem. Sajnos sokszor egyszerűen elfelejtenek szólni aprócskának tűnő módosításokról ügyfeleink, és előkerülnek, vagy akár megszűnnek telephelyek, tevékenységek, változnak ügyvezetők, stb.

A kamarai tagdíjak befizetési határideje e hónap utolsó napja, így azt is lassan ki kell közölni az ügyfelek felé. Meg kell ezt tenni meglátásom szerint annak ellenére, hogy a kamara a vállalkozások cégkapuit már január végén megszórta a tagdíjfizetésre való felhívásokkal!

Mindenkinek haladós szép napokat, fennakadás nélkül működő cég- és ügyfélkapus rendszert és kitartást kívánok ezen a szép hétfői napon és a hét hátralévő részében is!

***

5percAdó konferenciaajánló:

Hozzászólások

Jelenleg nincs hozzászólás, légy te az első!

Értékelés, hozzászólás
Az értékeléshez és hozzászóláshoz kérjük jelentkezz be!
Kérjük válassza ki egyéni adatvédelmi hozzájárulását! A weboldal használatával elfogadja az adatkezelési szabályzatunkat: Adatvédelmi szabályzat.
Elengedhetetlen Statisztika Marketing ELFOGADOM