Hétindító – 24. hét

A beszámolókon túl már újabb határidők felhői kezdenek gyülekezni a fejünk felett, de ezek már igazi nyári bárányfelhők, melyek mellett lehet időt szakítani a pihenésre, feltöltődésre is! Vegyük is hát át, hogy mi vár ránk a héten!

12-ig esedékesek a szokásos bevallások, és a hozzájuk kapcsolódó befizetések:

1558 bevallás az egyéni vállalkozóknál, őstermelőknél
1508-as bevallás a cégeknél, civil szervezeteknél, és itt álljunk meg egy kicsit!

Azon civil szervezetek, akiknél a 2014-es évben a reprezentációs keretösszeg átlépésre került, ne feledkezzenek meg a májusi 08-as járulékbevallás benyújtásáról, és a hozzájuk kapcsolódó kötelezettségek befizetéséről!

Bérszámfejtés terén fontos, hogy megfelelő jelenléti adatokat kapjunk. Én már évek óta ezt egy munkahelyi jelentéssel oldom meg, melynek megküldését előzetes e-mail körlevél értesítést követően várom az ügyfelektől. Ebben az adatkérő e-mailben mindig felhívom a figyelmet arra, hogy mi az a legkésőbbi határidő, amíg ezen adatok közlését a bérszámfejtés határidőben történő pontos elvégzése okán várom. A bérszámfejtéshez kapcsolódó iratanyagot, a bérlapokat, aláíró íveket és minden egyéb ügyiratot szintén elektronikusan küldök el nekik, ennek a legfőbb előnye, hogy dokumentáltan kerül az ügyfélhez az iratanyag.

A héten még egy határidővel érdemes számolni, 10-ig kell megfizetni az évközben KIVA, KATA, EVA hatálya alól kilépők társasági adó előlegét is. Azért is tartom ezt fontosnak, mert tapasztalatom szerint az ehhez kapcsolódó bevallás benyújtása rendszerint elmarad, holott az adóalanyiság megszűnését követő 60 napon belül a következő egy éves időszakra a társasági adó előleget, mely alapja főszabály szerint az előző évben megszerzett KIVA, KATA, EVA bevétel, mértéke pedig ennek 1%-a. A bevallás nyomtatványa 1543TAO jelenleg.

És bár a beszámoláson túl vagyunk, jelzem, hogy agrárkamarai tagsággal rendelkező ügyfeleink részére az agrárkamarai tagdíj megállapításhoz szükséges bevallás benyújtási határideje június 30., érdemes ennek is a végére járni, mielőtt végleg eltesszük, archiváljuk anyagukat.

Mindenkinek szankció-, bevallás- és problémamentes szép nyarat kívánok, pihenjetek sokat, én azért hétfőnként – nyári üzemmódban bár -, de jelentkezni fogok, segítve azt, hogy semmilyen fontos határidő ne maradhasson ki!

Hozzászólások

Jelenleg nincs hozzászólás, légy te az első!

Értékelés, hozzászólás
Az értékeléshez és hozzászóláshoz kérjük jelentkezz be!