Hétindító – 38. hét

Határidős a járulékbevallások benyújtása

Habos kávés jó reggelt kívánok mindenkinek, immár szeptember közepén, az iskolakezdés után. Csapjunk is bele a közepébe!

Szeptember 14-re határidős a havi járulékbevallás benyújtása, az alábbiak szerint:

  • 58-as bevallások egyéni vállalkozások körében,
  • 08-as bevallások társaságok, esetlegesen civilek, egyéni vállalkozások körében (természetesen nem megfeledkezve a különleges adózói kör érintett bevallásairól, pl. 08INT).

A bevallás benyújtásán túl nem feledkezhetünk meg az ebből eredő kötelezettségek befizetéséről sem!

A hétvégére eső határidő okán a jövő hét hétfőre lesz határidős a havi áfa bevallások és a hozzákapcsolódó A60-as adatszolgáltatások benyújtása.

Szeptember 15-én határidős a helyi adó előlegek megfizetése is, így ahol elmaradt, a mai nap még szólhatunk az ügyfeleinknek.

Szeptember lévén folyamatosan napirenden kell tartani a civil szervezeteknél a NAV 1%-os regisztrációs eljárást, ott és ahol ez releváns. A határidő jogvesztő, szeptember 30. Nyomtatványa az EGYREG nevet viseli!

Szintén szeptember 30-ig kell legkésőbb benyújtani az előző évről szóló ELEKÁFA kérelmeket, ez dióhéjban annyit tesz, hogy azon ügyfeleinknél, akiknél rendszeres az EU bármely más tagországában az áfás beszerzés, ott a helyi szabályok szerint felszámított áfát, ha az adóalany a feltételeknek megfelel, visszaigényelheti. Például a rendszeresen külföldön kiküldetésben tartózkodók egyes költségei, konferencia belépők, szállásdíjak, külföldi tehergépjármű tankolás, vagy csak egy óvatos külföldi, aki a helyi áfával növelt számlát állított ki részünkre, és azokban az esetekben is, amikor az EU előírások és magyar Áfa jogszabályok is az adott országban rendelik teljesítettnek az ügyletet (ingatlanokkal, közlekedési eszközökkel kapcsolatos szolgáltatások.)

Továbbá emlékeztetőül: az idén szeptemberben van a május, így a zárásokkal és a hozzájuk kapcsolódó adóbevallásokkal is haladnunk kell!

Kellemes napsütéses, haladós mindennapokat, működő ügyfélkaput és sikeres regisztrációkat kívánok mindenkinek. A héten találkozunk a civil konferencia keretében, melyre még tudtok jelentkezni (a tantermi, akár az ÉLŐ online keretek között)>> Civil Kaleidoszkóp

Hozzászólások

Jelenleg nincs hozzászólás, légy te az első!

Értékelés, hozzászólás
Az értékeléshez és hozzászóláshoz kérjük jelentkezz be!
Kérjük válassza ki egyéni adatvédelmi hozzájárulását! A weboldal használatával elfogadja az adatkezelési szabályzatunkat: Adatvédelmi szabályzat.
Elengedhetetlen Statisztika Marketing ELFOGADOM