Könyvvezetési ismeretek

Könyvvezetési ismeretek

5100 Ft

A könyv tematikája két dologra helyezi a hangsúlyt: a folyamat szemléletre, a gazdasági események mérleg és eredménykimutatás kapcsolatára.

Kategóriák: , , ,
Kiadás éve

2021

Kiadó

Saldo

Nyilvántartási kód

S-2121

Oldalszám

276

Szerző(k)

Frányó Zsófia, Dr. Kardos Barbara, Dr. Siklósi Ágnes, Dr. Veress Attila, Szijártó Boglárka, Török Martina Zsófia, Zatykó Zsuzsanna

A „Könyvvezetési ismeretek” tankönyvhöz kapcsolódó tematika alapvetően két dologra helyezi a hangsúlyt:

• a folyamat szemléletre és a

• gazdasági események mérleg és eredménykimutatás kapcsolatára.

A kiadvány alapvetően két részből áll: a könyv első fele a kapcsolódó elméleti ismereteket, a könyv második fele az egyes témákhoz kapcsolódó feladatokat rendszerezi. A tanórai megoldásra kijelölt feladatok megoldásai a tankönyvben nem találhatók meg, de a gyakorló feladatok, amelyek az önálló „otthoni” gyakorlást segítik majd, teljeskörűen kidolgozásra kerültek.

A tematikában kijelölt folyamathoz kapcsolódó részfejezetek esetében mindenhol a leggyakrabban előforduló gazdasági események kerülnek rendszerezésre, különös hangsúlyt helyezve a gazdasági események mérlegre és eredménykimutatásra gyakorolt hatására. A könyv hatodik fejezete már a beszámolóra koncentrál és a könyvviteli zárlat és a beszámoló összeállításának számviteli folyamatát mutatja be.