Adókockázatok az ÁFA rendszerében

5940 Ft

A szakma kockázatának növekedésében az egyre jelentősebb valós veszélyt rejtő büntetőjogi kockázat is fontos szerepet játszik.

Kategória:
Kiadás éve

2016

Kiadó

PENTA UNIÓ Zrt.

Nyilvántartási kód

9419/2016

Oldalszám

235

Szerző(k)

Domokos László, Dr. Bod Péter Ákos, Dr. Csátaljay Zsuzsanna, Dr. Herich György, Dr. Kenyeres Sándor, Pankucsi Zoltán, Rabb Andrea, Czinege Attila, Dr. Békés Balázs, Dr. Hajnal Péter, Dr. Heinemann Csilla, Dr. Magyar Csaba, Dr. Molnár Gábor Miklós, Dr. Réti László, Dr. Sinku Pál, Dr. Szarvák Jenő, Dr. Tolnai Gábor, Hárs Orsolya, Huszárné Dr. Oláh Éva, Kolta Ádám, Sike Olga, Tamásné Czinege Csilla, Vidra István, Villányi-Kollár Károly Dusán

Az Adózás Európában – X. Nemzetközi Adókonferencia a szakma egyik legaktuálisabb kérdését, az adótanácsadó szakma megnövekedett kockázatának, kriminalizálódásának vizsgálatát tűzte ki célul a legjelentősebb kockázatot rejtő adónem, az általános forgalmi adó aspektusából.

A tanulmánykötet a konferencia előadásainak anyagából került összeállításra.

A szakma kockázatának növekedésében – a rendkívül bonyolult és gyakran változó jogszabályi környezet, a jelentős erőforrásokkal, egyre több információval és kedvező szabályozási környezettel rendelkező egyre hatékonyabb adóhatóság, a szigorú szankciórendszer, valamint a növekvő adminisztrációs kötelezettségek mellett – az egyre jelentősebb valós veszélyt rejtő büntetőjogi kockázat is fontos szerepet játszik.

A jubileumi Nemzetközi Adókonferencia előadásai alapján készült tanulmányok a 10 éves rendezvénysorozathoz méltó színvonalon, teljeskörűen mutatják be a szakma egyik legaktuálisabb, legnagyobb kockázatát jelentő területét. A tanulmány – eddig példa nélkül – egy kötetben tartalmazza, esetenként ütközteti a Kúria, a hazai és nemzetközi bíróságok, az ügyészség, a jogszabály előkészítők, az adóhatóság és az okleveles adószakértők képviselőinek szakmai véleményét.